Vliegen naar Corfu

Wanneer je wilt reizen naar het Griekse eiland Corfu is de meest voor de hand liggende optie om dit met het vliegtuig te doen. Natuurlijk zijn er andere mogelijkheden om richting Corfu te reizen, maar het meest voor de hand liggend is toch wel het vliegtuig. Vlak bij de hoofdstad Corfu-stad is de internationale luchthaven ‘Ioannis Kapodistrias International Airport’. Het is niet nodig om eerst richting de Griekse hoofdstad Athene te vliegen en vandaaruit richting het eiland te reizen. De meeste grotere luchthavens in de Benelux hebben wel vluchten richting Corfu; zeker in het hoogseizoen.
Op deze pagina gaan we in op de verschillende mogelijkheden voor een vliegreis naar Corfu. Wie zijn de prijsvechters, hoe lang duurt de vlucht en zijn er nog andere zaken waar we rekening mee moeten houden? Op deze pagina geven we je daar meer inzicht in.Prijsvechters

Voor een vliegreis naar het Griekse eiland Corfu heb je grofweg 2 mogelijkheden. Of je vliegt met een gevestigde luchtvaartmaatschappij zoals bijvoorbeeld KLM, of je kiest ervoor om met een prijsvechter te vliegen. De prijzen van de vliegtickets lopen dan ook sterk uiteen. Naast dat de keuze van de luchthaven waar je vertrekt invloed heeft op de prijs, heeft ook het moment van reizen en de gekozen luchtvaartmaatschappij invloed hierop.
De Ierse prijsvechter Ryanair is nu de meest voordelige luchtvaartmaatschappij die vliegt op Corfu. Ze doen dit vanaf kleinere luchthavens zoals die van Brussel- Charleroi en Keulen. Ryanair vliegt ook wel van Schiphol, maar de prijs ligt dan hoger dan op andere luchthavens. Als je op tijd boekt, kun je bij enkele van de prijsvechters al een enkele reis naar Corfu op de kop tikken voor nog geen € 50. Een vlucht naar het zonnige Griekse eiland duurt iets meer dan 2 ½ uur. Voor prijsvechters geldt dat de vlucht goedkoop is omdat je inlevert aan onder andere comfort. Houd er dus rekening mee dat je beenruimte wat minder is en de stoelen wat smaller zijn. Wat betreft de reistijd is het gebrek aan comfort nog wel te overzien voor de meeste mensen. Naast dat Ryanair goedkope vluchten aanbiedt, geldt dit ook voor Transavia. Dan zijn er nog maatschappijen iets hogere tarieven hanteren, zoals Tui en Corendon. Deze maatschappijen zijn touroperators en bieden de vluchten aan in complete pakketten, waardoor de combinatie vlucht en verblijf het voordeligst is.

Vluchtduur

De duur van een vlucht hangt af van de luchthaven waar je vertrekt. Binnen de regio Nederland, België en een stukje Duitsland ligt de reistijd net iets boven de tweeënhalf uur. Naast deze vluchtduur moet je er ook rekening mee houden dat je tijdig moet inchecken om alle beveiligingsprocedures en douane te kunnen passeren. Het is aan te raden om toch zo’n twee uur voor je vlucht te melden bij de incheckbalie. Ook hier geldt dat het bij een grote luchthaven veel drukker is en wellicht raadzaam om nog wat eerder in te checken. Kleinere luchthavens hebben over het algemeen veel minder passagiersstromen waardoor het inchecken een stuk vlotter gaat.

Bagageregels

Bagageregels willen nog wel eens veranderen. We raden dan ook aan om je goed te laten informeren bij de betreffende vliegvaartmaatschappij waarmee je reist. Zo is het bij Ryanair al lange tijd zou dat je voor bagage in het ruim moet betalen en in sommige gevallen ook voor je handbagage. De regels over hoeveel gewicht je bijvoorbeeld mag meenemen verschillen per maatschappij.
Ook veranderen de regels regelmatig waardoor het niet verstandig is om hierover de nu geldende informatie op deze pagina met je te delen. Controleer voor je vertrekt wat de regels zijn over maximumgewicht en grootte van je bagage. Laat je niet onaangenaam verrassen wanneer je op de luchthaven bent, want extra bagage wordt met hoge kosten doorgerekend. Zeker bij de prijsvechters is het voordeel van je low budget vliegticket meteen vervlogen. Grotere luchtvaartmaatschappijen of touroperators hebben wat soepelere regelingen met bagage. Let hierbij goed op wanneer je een ticket aanschaft, want soms is goedkoop duurkoop.

Luchthaven Korfoe Ioannis Kapodistrias

Zo’n drie kilometer buiten Corfu-stad ligt de internationale luchthaven ‘Korfoe Ioannis Kapodistrias’. Het grootste deel van de passagiers die een verblijf op Corfu hebben komen aan op deze luchthaven. Zeker in de periode van april tot en met oktober vliegen de meeste luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks op het eiland.
Met een afhandeling van zo’n 3 miljoen passagiers per jaar heeft de luchthaven voldoende capaciteit om zowel de aankomst op het eiland als het vertrek terug naar huis soepel te laten verlopen. Vanaf de luchthaven vertrekken verschillende transits naar de hoofdstad en andere badsteden op het eiland Corfu. In het geval dat je geen transit naar je hotel of resort hebt, kun je het beste gebruik maken van een van de vele taxi’s die voor de luchthaven je al staan op te wachten. We geven wel als tip mee dat je vooraf een prijs afspreekt voor het gezelschap dat gebruik gaat maken van de taxi. Op deze manier kom je niet voor nare verrassingen te staan, zoals bijvoorbeeld een tarief per persoon in plaats van voor de hele rit.
Naast dat er internationale vluchten vertrekken en aankomen op deze luchthaven, zijn er ook binnenlandse vluchten naar het Griekse vasteland en andere eilanden van de Ionische Zee. Hiermee kan Corfu uitstekend een bestemming zijn voor een grotere rondreis door Griekenland.
Laat je altijd goed informeren over de meest recente regelgeving over luchthavenbelasting en andere zaken waar je tegenaan kunt lopen wanneer je vertrekt of landt op ‘Luchthaven Korfoe Ioannis Kapodistrias’.

Transfers vanaf het vliegveld

Over de luchthaven ‘Ioannis Kapodistrias’ hadden we het al even kort over de mogelijkheden om uiteindelijk bij je hotel of resort terecht te komen.
In dit korte overzicht splitsen we de mogelijkheden nog even uiteen.

Taxi

Wanneer je ervoor kiest om met de taxi te gaan zijn er een aantal opties. Zoals al gezegd is het goed mogelijk om een van de taxi’s te nemen die voor de luchthaven staan te wachten. In taxi’s zitten geen meters en het is dus zaak dat je goede afspraken met de chauffeur maakt voor je akkoord bent over de rit. Spreek vooraf een prijs af voor alle passagiers samen. Houd rekening met alle eventuele zaken die fout kunnen gaan bij een dergelijke afspraak. Zorg niet dat de chauffeur achteraf extra kosten in rekening kan brengen omdat de communicatie onduidelijk is geweest.
Een andere manier om een taxirit de boeken is door dit vooraf te doen wanneer je nog thuis bent. De meest gebruikte taximaatschappij van het eiland heeft een website waarop je kunt aangeven hoe laat je denkt aan te komen en waar je naartoe moet. Dan heb je in ieder geval al een beeld van wat normale prijzen zijn voor een taxirit naar bijvoorbeeld de hoofdstad van het eiland. Omdat internationale vluchten nog wel eens vertraging hebben raden we niet aan om ook daadwerkelijk een rit te boeken op een afgesproken vertrektijd. Wanneer de tijden hierin variabel kunnen zijn is dat ook een optie.

Vergelijk de prijzen op Taxitender voor taxiritten van en naar de luchthaven

Openbaar vervoer

Zeker wanneer je in de buurt van de hoofdstad moet zijn is het gebruik van openbaar vervoer een reëel alternatief. De blauwe bussen hebben een bestemming in de buurt van de hoofdstad of direct daaromheen, terwijl groene bussen verdere bestemmingen hebben op het eiland. Met de bus vanaf de luchthaven naar het oude stadscentrum duurt 10 à 15 minuten. Daarnaast zijn er ook nog bussen die naar verder gelegen badplaatsen rijden. Zeker wanneer je geen transfer hebt na een badplaats die wat verder ligt van de luchthaven is de bus vanuit budgettair oogpunt een aangename optie. Lange taxiritten brengen hoge kosten met zich mee.

Huurauto

Wanneer je meerdere plekken van het eiland Corfu wilt bezoeken en verkennen is het gebruikmaken van een huurauto tijdens je verblijf een interessante optie. Aan de luchthaven zijn er verschillende grote autoverhuurbedrijven gevestigd. Alle bekende namen verhuren er wel auto’s. De kosten van een deze huurauto’s lopen ver uiteen.
Dit heeft te maken met de mate van luxe, het verhuurbedrijf en in hoeverre de auto al verzekerd is binnen de huurprijs. Houd dus vooraf goed rekening met je wensen over het huren van een auto. Hoe groot is bijvoorbeeld je gezelschap, wat is er allemaal al mee verzekerd, wat zijn eventuele onvoorziene kosten waar je tegenaan kunt lopen en hoeveel kilometer mag je bijvoorbeeld rijden? Al deze zaken hebben invloed op de prijs van de auto die je huurt. Ook de periode van het jaar kan invloed op de prijs hebben. Huurauto zijn over het algemeen duurder in het hoogseizoen dan in het laagseizoen. De meeste huurauto’s kun je thuis al reserveren zodat je daar tijdens je aankomst op Corfu geen zorgen meer over hebt. Het is toch fijn als je na een lange reis naar de betreffende huurmaatschappij kunt gaan en meteen je sleutels krijgt.

Vergelijk de prijzen van de verschillende autoverhuurders op Corfu op easyterra.nl.