Vervoer op Corfu

Het overgrote deel van alle toeristen op Corfu komen aan met het vliegtuig. Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Corfu heb je behoorlijk wat keus om jezelf te vervoeren. Een groot deel van de toeristen kiest ervoor om een huurauto te nemen. Deze kun je bij het bureau op het vliegveld ophalen of je moet eerst met een pendelbus naar het verhuurbureau toe. Ben je van plan om tijdens je vakantie vooral op je plaats van bestemming te blijven dan kun je beter gebruik maken van een taxi of het openbaar vervoer.
Heb je pakketreis geboekt dan zal het vervoer van en naar het vliegveld in veel gevallen tot het pakket horen.Varen op Corfu

Het eiland Corfu is populair bij zeilers. Op Corfu zijn er verschillende aanbieders van zeiljachten te vinden. Of het nu gaat om een flottielje van meerdere weken of zelf met een jacht de omgeving van het eiland verkennen, het hoort allemaal tot de mogelijkheden. Heb je een zeilboot gehuurd op Corfu dan zal je begin en eindpunt bijna altijd het dorpje Gouvia zijn. In deze plaats is de grootste jachthaven van het eiland te vinden. Het zuidelijke deel van Corfu, de eilanden Paxos en anti-Paxos en het vaste land van Griekenland zijn de populairste bestemmingen rondom Corfu om naartoe te varen. Tijdens de hoogzomerperiode kan het vinden van een geschikte ligplaats nog wel eens een probleem zijn, in het voor en najaar zal dit geen probleem zijn.

Huurauto’s

De leukste manier om Corfu te ontdekken is per auto. Met een auto heb je de vrijheid om alle hoeken van het eiland te verkennen op je eigen tempo. Ben je van plan om een auto te gaan huren tijdens je vakantie op Corfu, dan is het vaak makkelijker en goedkoper om dit vooraf online te regelen. Ga je buiten het hoogseizoen naar Corfu dan is een huurauto spotgoedkoop, voor een paar tientjes per dag huur ja al een auto. Je moet dan wel even opletten wat de bijkomende kosten zijn. Wat is het tankbeleid en welke verplichte verzekeringen kunnen erbij komen. Wil je met je huurauto de Pantokrater of een van de andere bergen op het eiland te bezoeken, dan kun je het beste voor een huurauto kiezen die iets meer vermogen heeft.

Vergelijk de prijzen van huurauto’s op Corfu

Autorijden op Corfu

Het autorijden op Corfu verscheelt niet veel van dat in de rest van Europa. Het meest opvallende verschil is dat de meeste Grieken voortdurend met hun hand op de toeter zitten. Bij ieder stoplicht, afslag of bocht lijken ze het nodig te vinden aan te geven dat ze haast hebben.
De doorgaande wegen zijn over het algemeen in goede staat al kom je er af toe wel flinke putten tegen. Zo gauw je van de doorgaande wegen afgaat, kun je op smalle wegen terechtkomen die niet zo goed onderhouden zijn. Je eigen gevoel is vaak de beste graadmeter om ergens wel of niet in te gaan. Daarnaast is het verstandig om niet klakkeloos op je navigatie te rijden, soms is het slimmer om de doorgaande weg te volgen en een afslag later te nemen. De verkeersregelsop Corfu zijn dezelfde als die in Nederland. De Grieken nemen het niet altijd zo nauw met de regels; let goed op bij kruispunten en bij stoplichten.

Parkeren

Met name in de zomerperiode kan het nog wel eens een probleem zijn om een goed parkeerplaatsje te vinden. Zeker in de hoofdstad of in de omgeving van de toeristische badplaatsen en bezienswaardigheden is het soms moeilijk om je auto kwijt te kunnen. In de andere periodes van het jaar valt het meestal wel mee, al hebben we wel eens een half uur gezocht naar een parkeerplaats in Corfu-stad. Op de meeste plaatsen parkeer je de auto gratis, maar er zijn enkele uitzonderingen. Kijk altijd even goed of er geen borden zijn waarop de tarieven staan. De meeste betaalde parkings zijn te vinden in Corfu-stad.

Taxi’s

Taxi’s zijn een makkelijke en goedkope oplossing om te reizen op Corfu. De ritprijs ligt gemiddeld een stuk lager dan dat we in Nederland gewend zijn. Toch is het verstandig om voor vertrek te informeren wat de taxirit ongeveer zal kosten. Voor sommige ritten geldt namelijk een fixed fee. Bij de grotere toeristische trekpleisters zijn er soms taxistandplaatsen te vinden. Is dit niet zo dan kom je vaak al snel een taxi tegen. Je kunt ook vooraf een taxi bestellen. Bij het vliegveld van Corfu-stad is er een grote taxistandplaats.

Fietsen op Corfu

Het eiland Corfu staat niet bekend om zijn uitstekende fietsroutes, toch zijn er op het eiland meerdere mogelijkheden om het per fiets te verkennen. Er moet wel bij gezegd worden dat vanwege het heuvelachtige karakter van het eiland, Corfu alleen geschikt is voor de ervaren fietser. De lente en herfstmaanden zijn de beste periode om het eiland per fiets te verkennen. De zon schijnt er dan nog niet al te hard en de kans op langdurige neerslag is er dan iets lager. Het merendeel van de wegen op Corfu zijn niet in de beste staat en de lokale bevolking is niet gewend aan fietsers op de weg. Dit zijn allemaal dingen die je in overweging moet nemen als je toch wilt fietsen tijdens je vakantie op Corfu.

Veerdiensten

De grootste veerhaven van het eiland is te vinden in de hoofdstad Corfu, natuurlijk zijn er op andere plaatsen op het eiland meerdere kleine veerhavens te vinden. Vanuit Corfu kun je met de boot reizen naar het vaste land van Griekenland of Albanië, al moet je voor Albanië wel vaan de nodige regels voldoen. Populaire dag bestemmingen zijn de eilanden Paxos en Naxos. Voor degene die het niet erg vinden om wat langer te varen kunnen zelfs met de veerboot naar Lefkas. Voor het merendeel van deze veerdiensten geld dat je niet hoeft te reserveren, alleen als de auto mee moet is dit wel aan te raden.

Openbaar vervoer

Wil je Op Corfu gebruik maken van het openbaar vervoer, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen twee verschillende bussen. Er rijden op Corfu Groene en Blauwe bussen. De blauwe bussen zijn voor het vervoer in en om de hoofdstad. Er zijn in totaal tien verschillende lijnen die in de meeste gevallen niet verder dan 25 kilometer buiten de hoofdstad komen. Zo verbindt lijn vijftien het vliegveld met de hoofdstad en rijdt lijn 11 naar het dorpje Pelekas.
De groene bussen zijn de zogenaamde lange afstand bussen en verzorgen het vervoer voor de verder gelegen plaatsen op het eiland. Het vertrekstation van deze bussen is het busstation voor de nieuwe haven van Corfu-Stad. Vanaf deze plaats rijden de bussen naar alle uithoeken van het eiland. De diensttijden van de groene bussen verschillen sterk per lijn en seizoen. Wil je gebruik maken van het busvervoer op Corfu, dan kun je het beste website van de vervoersmaatschappij bezoeken.